• Maliq

Verifikohen dëmet nga breshëri në Maliq, Bashkia: Mbi 60 Ha të prekura nga 30 – 90%

Pas protestës së dy ditëve më parë të fermerëve të Maliqit lidhur me dëmet e shkaktuara nga breshëri, bashkia ngriti sot katër grupe pune për verifikimin e dëmeve. Kryesisht dëmet më të mëdha kanë qenë në pemëtoret me mollë në zonën e Burimasit.

Drejtori i Bujqësisë në Bashkinë e Maliqit thotë se do të shihet mundësia e dëmshpërblimit të fermerëve pas përfundimit të dokumentacionit mbi dëmet e shkaktuara.

Zona nga Zëmblaku, Burimasi e Zvezda është një zonë problematike ku breshëri është vazhdimisht i pranishëm. Në këto kushte Dulellari këshillon fermerët të marrin parasysh mbrojtjen e pemëtoreve me rrjeta antibreshër si dhe të kultivojnë varietete që piqen më herët, në mënyrë që të mos dëmtohen nga fenomenet natyrore.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *