• Korça

Teknologjia e informacionit/ Bashkia synon të rrisë kapacitetet e informatikës në shkolla

Në kuadër të vizionit për ta kthyer Korçën në një qendër të teknologjisë së informacionit, bashkia synon të pajisë disa shkolla me laboratorë kompiuterash, të ofrojë trajnim për mësuesit e informatikës, si dhe të krijohet mundësia e një pjesë ekstrakurrikulare gjatë orës së mësimit e cila do të lidhet me kodimin apo programimin. Për të mundësuar një gjë të tillë bashkia e Korçës është duke bashkëpunuar me donatorët, si dhe me Drejtorinë Arsimore:

Sipas kryebashkiakut të Korçës ndihma për shkollat dhe rritja e kapaciteteve të tyre, sëbashku me kurset që ofrohen për fëmijët dhe të rinjtë në këtë fushë, i shërben një lëvizje të madhe që do të afrojë më shumë fëmijët dhe të rinjtë me teknologjinë e informacionit dhe inovacionin:

Tashmë janë bërë më shumë se tre vite që bashkia e Korçës është duke nxitur fëmijët dhe të rinjtë drejt teknologjisë së informacionit me qëllim që ata të kenë mundësi të marrin këtë profesion i cili do tu ofrojë mundësi të gjejnë punë me të ardhura mjaft të mira pa pasur nevojë të largohen nga qyteti i Korçës.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *