• Korça

“Të Sigurt mbi Dy Rrota” 2023. Edicioni i 12-të i Konkursit Kombëtar Edukativ nis me finalen e Korçës

me fëmijët e moshave 10-12 vjeç, Konkursin Kombëtar për Edukimin mbi Sigurinë Rrugore, me titull “Të Sigurt mbi dy Rrota”. Ky konkurs është pjesë e Konkursit Evropian që organizohet prej 37 vjetësh në kuadrin e programeve të Federatës Ndërkombëtare të Automobilave për rritjen e sigurisë në rrugë. Ideja kryesore e konkursit është edukimi i fëmijëve mbi sigurinë rrugore. Nëpërmjet një cikli zbavitës ushtrimesh me biçikletë, synohet që fëmijët tw mwsojnw rregullat bazë të sigurisë në rrugë. Në kushtet e vendit tonë, Automobile Club Albania synon që nëpërmjet fëmijëve të sensibilizohen edhe prindërit e tyre.

Vetë fëmijët na tregonë mbi njohuritë e tyre mbi sigurinë rrugore dhe pjesmarrjen në këtë konkurs.

Në këtë edicion, konkursi do të zhvillohet në 10 qytete: Korçë, Pogradec, Elbasan, Shkodër, Lezhë, Durrës, Vlorë, Fier, Berat dhe Tiranë. Finalet e qyteteve kanë nisuar me Korçën. Shkolla fituese do të përfaqësojë qytetin në fazën finale të Konkursit Kombëtar që do të zhvillohet në Tiranë në datën 10 qershor.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *