Përbërësit për 4-6 persona:
5-6 karota
250 g bizele kokërr, të freskëta ose të ngrira
1 copë e madhe djathë i bardhë
3 qepë të njoma
5 kokrra vezë
500 ml pana për kuzhinë
brokoli – disa degë të vogla
arrë moskat,
kripë e piper,
sipas dëshirës pak gjalpë për të lyer tavën
Përgatitja:
Ndezim furrën në temperaturën 180° C.
Në një tenxhere me ujë të valuar me kripë, ziejmë për 15 minuta bizelet. I kullojmë dhe i hedhim menjëherë në një tas me ujë, që të mos humbin ngjyrën jeshile. Po kështu veprojmë edhe me brokolit.
Karotat e prera në kubikë, i hedhim në tenxheren me ujë të valuar ku kemi zier më parë bizelet dhe i lëmë të valojnë për 7-8 minuta.
Në një tas, rrahim vezët, shtojmë panën, djathin, kripë, piper dhe arrë moskat sipas dëshirës dhe më pas i përziejmë me lugë.
Shpërndajmë në tavën e lyer me pak gjalpë, perimet e ziera dhe qepën të grirë në kubikë të vegjël, e më pas hedhim sipër përzierjen e vezëve me panën. E pjekim për rreth 30 minuta ose derisa të shohim që është mpiksur dhe ka marrë ngjyrë në sipërfaqe.