Pasuritë e legalizuara, rregulla të reja për regjistrimin e pronësisë, skema e pagesave, çmimet favorizuese, kush përfiton falje

Të gjithë ata qytetarë, të cilët kanë ndërtuar pa leje, tashmë kanë një mundësi të mirë që këto ndërtime ti kthejnë në pasuri në pronësi përfundimtare të tyre. Qeveria, në mbledhjen e së mërkurës, ka përcaktuar rregulla të hollësishme për kalimin e së drejtës së pronësisë dhe regjistrimin e pasurisë së legalizuar, pagesën, çmimin favorizes, … Continued

Monitorimi i zgjedhjeve të 14 majit, shefja e misionit ODHIR takim me Celibashin

Shefja e Misionit të Vëzhguesve të OSBE-ODIHR, Audrey Glover ndodhet në Tiranë për monitorimin e zgjedhjeve vendore të 14 majit. Glover ka nisur takimet nga Komisioni Qendror i Zgjedhave, ku është takuar me kryekomisionerin Ilirjan Celibashi. Në fokus të diskutimeve të tyre është pikërisht monitorimi i zgjedhjeve vendore të 14 majit përmes grupeve të vëzhguesve … Continued

Platforma e raportimit financiar për partitë, Celibashi: Siguron mbikëqyrje! Hohmann: Ku ka transparencë, s’ka korrupsion

Platforma elektornike për raportimin financiar nuk zgjidh një herë e mirë problematikat që lidhen me financimin e partive politike dhe fushatave zgjedhore, por siguron mikëqyrje efikase. Kështu deklaroi kreu i KQZ-së, Ilirjan Celibashi gjatë prezantimit të kësaj platforme, ku e pranishme ishte edhe ambasadorja e BE, Christiane Hohmann. Celibashi u shpreh se kjo platformë siguron … Continued

PS shpall kandidatët për zgjedhjet e 14 Majit

Përfundon mbledhja e kryesisë së socialistëve. Drejtuesit e qarqeve kanë dalë për mediat duke prezantuar kandidatët e rinj. Drejtuesi politik i qarkut, Niko Peleshi prezanton kandidatët e zgjedhjeve të 14 Majit. Në Korçë rikonfirmohet Sotiraq Filo Në Pogradec Ilir Xhakolli  Rikonfirmohet në Devoll, Eduard Duro Në Maliq rikonfirmohet kryebashkiaku më jetëgjatë, Gëzim Topçiu Në Pustec, … Continued

KQZ thirrje : Kujdes zbatimin e ligjit!  

Në Shqipëri KQZ vazhdon të paralajmërojë për penalitet në rast të shkeljes së ligjit zgjedhor, ndërsa zgjedhjet vendore të 14 majit po afrojnë. Në një njoftim në rrjetet sociale KQZ njofton se institucionet publike duhet të njoftojnë për zhvillimin e veprimtarive publike të paktën 5 ditë përpara datës së parashikuar për zhvillimin e tyre. “Në … Continued