Qytetet ‘më të mira’ në botë për transportin publik

Bota jonë dominohet gjithnjë e më shumë nga qytete që rriten nga dita në ditë, dhe gjithnjë e më shumë prej nesh po kuptojnë se trafiku i makinave është stresues për qytetet tona dhe planetin. Në këtë kontekst, trenat, autobusët dhe tramvajet janë heronjtë e qytetareve që fjalë për fjalë mund të “shpëtojnë” botën nga … Continued

“Paralizohet” Gjermania, transporti ajror, rrugor dhe hekurudhor në grevë

Aeroportet, portet, hekurudhat, autobusët dhe linjat e metrosë në Gjermani, do të fiken këtë të hënë, duke “paralizuar” vendin, raporton The Guardian. Dy prej sindikatave më të mëdha në Gjermani, Verdi dhe EVG, do të zhvillojnë një grevë për të nxitur rritjen e pagave përballë inflacionit të shpejtë. Për të parandaluar boshllëqet e furnizimit, ministri i … Continued