Dita Botërore e Teatrit. Teatri “Andon Zako Çajupi”, larmi aktivitetesh për të mbajtur gjallë jetën kulturore e artistike në Korçë

Në 22 qershor 1950, në Kinemanë Morava të qytetit u zhvillua ceremonia e krijimit të teatrit profesionist të qytetit. ku morrën pjesë amatorë e artdashës. Për të pranishmit, kori i qytetit dha një program të zgjedhur me këngë patriotike dhe këngë qytetare korçare , ndërsa nga aktorët e trupës profesioniste u interpretuan disa fragmente të … Continued

“Një dasmë e hatashme”. Komedia britanike me regji nga Kiço Londo mirëpritet në Korçë

“Një dasmë e hatashme”, një komedi tipike britanike, që e sjell në skenën teatrore regjisori Kiço Londo, është mirëpritur këtë fundjavë nga artdashës të shumtë në teatrin “Andon Zako Çajupi” të Korçës. Loja e mrekullueshme e aktorëve Julian Deda, Fatma Haxhialiu, Ermira Hysaj, Marjana Kondi, Denisa Demaj dhe Ëngjëll Hoxha, përfshiu një numër të pafund … Continued

Shfaqja “Kopraci” nga të rinjtë. Nxënësit e shkollës “Fuat Babani” ngjitin në skenë kryeveprën e Molierit

“Kopraci”, kryevepra e Molierit, një prej dramaturgëve më të rëndësishëm të skenës teatrore botërore, është vënë në skenën e teatrit “Andon Zako Çajupi” të Korçës. Këtë herë kanë qënë nxënësit e shkollës së mesme “Fuat Babani” në Bilisht, të cilët me mbështetjen e mesueses Blerina Bejleri dhe nëndrejtoreshës Aurela Cane, kanë sjellë këtë komedi me … Continued