Turizmi në Shqipëri, potenciali që ofron vendi ynë në përballjen botërore të sektorit

Shqipëria ka një potencial të konsiderueshëm, të pashfrytëzuar të zhvillimit të turizmit. Avantazhet dhe asetet e saj turistike përfshijnë një pozicion të favorshëm gjeografik, afër Evropës, me produkte dhe vende të ndryshme, në një zonë relativisht të vogël. Atraksionet e Shqipërisë përfshijnë aksesin në tre vende historike dhe kulturore të UNESCO-s, kishat, manastiret dhe xhamitë, … Continued

Raporti i ekspertëve evropianë: Nevojë urgjente për të shpëtuar dhe rehabilituar urën e Zogut në Shqipëri

Në një raport teknik të publikuar sot, ekspertë të Europa Nostra dhe Institutit të Bankës Evropiane të Investimeve nënvizohet nevoja urgjente për të stabilizuar dhe rehabilituar urën e Zogut në Shqipëri, e renditur ndër 7 objektet e trashëgimisë më të rrezikuara në Evropë për vitin 2022. “Ky është një projekt rehabilitimi i vlefshëm dhe sfidues, i cili … Continued

KQZ thirrje : Kujdes zbatimin e ligjit!  

Në Shqipëri KQZ vazhdon të paralajmërojë për penalitet në rast të shkeljes së ligjit zgjedhor, ndërsa zgjedhjet vendore të 14 majit po afrojnë. Në një njoftim në rrjetet sociale KQZ njofton se institucionet publike duhet të njoftojnë për zhvillimin e veprimtarive publike të paktën 5 ditë përpara datës së parashikuar për zhvillimin e tyre. “Në … Continued