Qeveria kompenson rritjen e pagës minimale, ja kush përfiton dhe sa

Rritja e pagës minimale në datën 1 prill i ka vënë në vështirësi disa subjekte, por ato do të kompensohen. Kjo do të thotë se në financat e tyre do të arkëtohen paratë e taksapaguesve të tjerë, për të siguruar vazhdimësinë e biznesit. Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka treguar skemën se si do të … Continued

Rama: Brenda 1 viti paga mesatare 900 euro! Mësuesit nga 75-100 mijë lekë në bazë të kategorive, pedagogëve u rritet me 20 %

Qeveria ka dakordësuar sot projektligjin për reformën e re të pagave ku do të përfitojnë të gjithë sektorët e administratës dhe jo vetëm. Nga rritja e pagave do të preket mjekët dhe infermierët, zjarrfikësja, siguria, policia e shtetit, ushtarakët, administrata qendrore, mësuesit etj. ku rritja bazë e rrogës është bërë sipas kategorive. Kryeministri Edi Rama … Continued