Pse lepuri u bë simboli i Pashkëve

Lepuri është një simbol që ka evoluar dhe ka marrë kuptime të ndryshme gjatë historisë, në folklorin global dhe simbolikën artistike. Pashka është një festë e krishterë që feston ringjalljen e Krishtit pas kryqëzimit të tij të Premten e Zezë. E megjithatë kudo e shohim lepurin të simbolizuar me dy dhëmbë dhe që shpërndan vezë. … Continued