Dita Botërore e Teatrit. Teatri “Andon Zako Çajupi”, larmi aktivitetesh për të mbajtur gjallë jetën kulturore e artistike në Korçë

Në 22 qershor 1950, në Kinemanë Morava të qytetit u zhvillua ceremonia e krijimit të teatrit profesionist të qytetit. ku morrën pjesë amatorë e artdashës. Për të pranishmit, kori i qytetit dha një program të zgjedhur me këngë patriotike dhe këngë qytetare korçare , ndërsa nga aktorët e trupës profesioniste u interpretuan disa fragmente të … Continued