Platforma e raportimit financiar për partitë, Celibashi: Siguron mbikëqyrje! Hohmann: Ku ka transparencë, s’ka korrupsion

Platforma elektornike për raportimin financiar nuk zgjidh një herë e mirë problematikat që lidhen me financimin e partive politike dhe fushatave zgjedhore, por siguron mikëqyrje efikase. Kështu deklaroi kreu i KQZ-së, Ilirjan Celibashi gjatë prezantimit të kësaj platforme, ku e pranishme ishte edhe ambasadorja e BE, Christiane Hohmann. Celibashi u shpreh se kjo platformë siguron … Continued

Raporti për Shqipërinë, DASH: Mangësitë në pavarësinë e gjyqësorit dhe korrupsioni, problemet kryesore

Mangësitë me pavarësinë dhe integritetin e gjyqësorit; mungesa e mediave të pavarura; dhe korrupsioni i vazhdueshëm në qeverisje, në organet e zbatimit të ligjit dhe në institucionet lokale, ishin problemet kryesore në Shqipëri gjatë vitit të kaluar, sipas raportit të Departamentit amerikan të Shtetit për të Drejtat e Njeriut, të botuar sot (20 mars). Ndonëse … Continued