Policia Rrugore Korçë. Kontrolle intensive në të gjitha akset rrugore të qarkut, për parandalimin e aksidenteve

Policia Rrugore Korçë vijon kontrollet intensive në të gjitha akset rrugore të qarkut, për parandalimin e aksidenteve dhe për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore. Nga ana e këtij sektori vijon monitorimi i akseve rrugore, për të shmangur përfshirjen e përdoruesve të rrugës, në ngjarje rrugore. Burime nga Drejtoria Vendore e Policisë Korçë, bëjnë me … Continued

Konferenca e III-të studentore. “Implikimet menaxheriale në modelet e reja të të bërit biznes”

Këtë të premte zhvilloi punimet Konferenca e III-të Studentore, me temë: “Implikimet menaxheriale në modelet e reja të të bërit biznes” e organizuar nga Fakulteti i Ekonomisë në Universitetin “Fan Stiljan Noli” në Korçë dhe Fakulteti i Shkencave të Aplikuara dhe Ekonomike në Albanian University. Dekanet e dy fakulteteve organizatorë, kanë vënë theksin në rëndësinë … Continued

Mblidhet Këshilli Bashkiak Korçë. Projekti “Korça Riciklon” do të shtrihet edhe në 3 lagje të tjera të qytetit

Është zhvilluar këtë të enjte mbledhja e rradhës e Këshillit Bashkiak Korçë, ku janë diskutuar dhe miratuar projektvendimet e rendit të ditës. Ndër të tjera është miratuar vendimi për dhënien e ndihmës ekonomike nga 6% e fondit të kushtëzuar për bllok-ndihmën ekonomike dhe nga fondi i buxhetit vendor për muajin shkurt të këtij vitit. Gjithashtu … Continued

Ndërkombëtarizimi i Universiteteve . Universiteti “Fan Stiljan Noli” bëhet pjesë e “Balkan University Center”

Çdo universitet modern ka nevojë të ndërkombëtarizohet, si një faktor në cilësinë institucionale dhe vlerësimin e tij. Në këtë kuadër universiteti “Fan Stiljan Noli” në Korçë ka nënshkruar disa marrëveshje për programe të përbashkëta me universitete të vendeve të Bashkimit Europian. Rektori i Universitetit, Prof. dr. Dhimitri Bello bën të ditur se sapo është marrë … Continued

Artizanët e Korçës. Istref Qelemeni punon me lëkurën prej 30 vitesh

Istrefi punon me lëkurën prej shumë vitesh. Nëse më herët, ai kryente tregti me të, tashmë ka vendosur edhe ta përpunojë duke prodhuar disa prej elemenetëve më të nevojshëm për kafshët, kryesisht samarët. Me punën që kryen, Istrefi arrin të sigurojë të ardhura të kënaqshme ndërsa thotë se kërkesa në treg ka ende nëse ti … Continued

Gara për bashkinë Korçë, dorëhiqet Gjergji Gjata

Mjeku Gjergji Gjata ka deklaruar se arsyeja e tërheqjes nga gara për zgjedhjet vendore të 14 majit për Bashkinë e Korçës së bashku me 40 kandidatët për këshillin bashkiak, lidhet me ndryshimin e listës nga ana e kryetarit të komanduar të PD-së, Enkelejd Alibeaj. Me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, Gjata sqaron … Continued