“Homazh për katër ish-liceistë”. Promovohet libri i Prof. Dr. Aleko Mingës, i cili përmbyll Pranverën Frankofone

“Homazh për katër ish-liceistë”, libri i profesorit të njohur të matematikës, Prof. Dr. Aleko Mingës është promovuar në përmbyllje të aktiviteteve që shoqëruan Pranverën Frankofone. Ky libër përcjell jetën, veprimtarinë si dhe kontributin e tyre e pashquar në fushën e Matematikës, Raqi Qirinxhi, Kristaq Fundo, Petro Fundo dhe Petraq Pilika. Në këtë libër, flitet mbi … Continued

Pranvera Frankofone në Korçë. Profesor Ilia Lëngu prezanton veprat e filozofit francez Edgar Morin

Studiuesi dhe përkthyesi i gjuhës frënge, profesor Ilia Lëngu ka prezantuar në Korçë, disa prej veprave të filozofit dhe soiologut francez Edgar Morin. Ky aktivitet vjen në kuadër të Pranverës Frankofone dhe aktiviteteve që shoqërojnë atë, të zhvilluara nga Aleanca Franceze në Korçë, ndaj dhe profesor Lëngu, i cili mban gradën “Doktor i Shkencave”, përzgjodhi … Continued