Parisi voton për të ndaluar përdorimin e skuterëve elektrik

Parisienët kanë votuar për të ndaluar përdorimin e skuterëve elektrikë në qytet. Pothuajse 90% e votave favorizuan ndalimin e këtyre pajisjeve me bateri.  Referendumi u thirr si përgjigje ndaj një numri në rritje të njerëzve të plagosur dhe vrarë nga e-skuter në kryeqytetin francez. Nga 1.38 milionë njerëz në regjistrin zgjedhor të qytetit, pak më … Continued

Macron detyron rritjen e moshës së pensionit, nxit tërbimin e protestuesve

Qeveria franceze ka ngjallur tërbim tek qytetarët me planin për rritjen e moshës së pensionit nga 62 në 64 vjeç, ndërsa protestat masive kanë përfshirë të gjithë vendin. Presidenti francez Emmanuel Macron tha se do të aktivizojë kompetencat e tij të veçanta kushtetuese për të miratuar projektligjin e propozuar për reformën e pensioneve, po kjo … Continued