Vaksinimet tek të imtat. Blegtorët duhet të kryejnë 2 lloj vaksinash për mbrojtjen e shëndetit të kafshëve

Blegtorët duhet të kryejnë vaksinimin e të imtave kundër agalaksisë dhe enderotoksemisë, 2 sëmundje që mund të shkaktojnë dëmtime të shumta deri në ngordhje të kafshëve. Specialistët këshillojnë kryerjen e këtyre vaksinave me nisjen e stinës së pranverës ndërsa bëhet me dije se nga këto sëmundje, ka pasur ngordhje të menjëhershme të kafshëve në zonën … Continued