• Korça

Shkolla “Tefta Tashko Koço”/ Vijojnë regjistrimet për vitin e ri shkollor 2023-2024

Ka përfunduar faza e parë e konkurimit për pranimet e nxënësve për të treja ciklet e arsimit parauniversitar, pranë shkollës së mesme artistike “Tefta Tashko Koço” në qytetin e Korçës, për vitin e ri shkollor 2023-2024. Interesi për të vijuar studimet pranë kësaj shkolle ka qënë i lartë, ndërkohë që do të ketë edhe një tjetër fazë pranimesh në fund të muajit gusht.

Një pjesë e nxënësve të kësaj shkolle vijojnë studimet edhe në ciklin e tretë, ndërkohë që nuk mungojnë edhe rastet kur ciklin e arsimit 9-vjeçar nxënësit e kanë përfunduar në një shkollë tjetër dhe vendosin tashmë të ndjekin studimet në këtë shkollë artistike, për pasionin dhe talentin që kanë.

Gjatë vizitës sonë në shkollë kemi takuar Stelios Tollkuçi, i cili ka vendosur të ndjekë studimet në degën e kantos. 15 vjeçari na tregon për pasionin e tij për muzikën që e ka shoqëruar atë që në moshë të vogël dhe pjesmarrjen në festivale e konkurse të ndryshme.

Më tej jemi ndalur tek konkursi që zhvillohej në shkollë për degën e arteve figurative, ku gjetëm nxënës të talentuar të cilët duan që pasionin e tyre ta kthjejnë në profesion.

Ndërkohë që interes ka patur edhe për regjistrimin në klasë të parë, ku vogëlushë të talentuar paraqiten çdo ditë, pasi kjo shkollë artistike është zgjedhja e duhur për të realizuar ëndrrat e tyre.

Shkolla e mesme artistike “Tefta Tashko Koço” është një shkollë me traditë në qytetin e Korçës. Nga kjo shkollë kanë dalë shumë artistë, që sot debutojnë me sukses në skenat apo shkollat më prestigjioze në vendin tonë dhe në botë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *