• Raportime

Revistë Shkencore e MKAM. Botohet numri i parë i revistës, me referenca e artikuj të ndryshëm

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në Korçë, tashmë ka një revistë shkencore periodike. Ky botim do të përcjellë referenca dhe artikuj të ndryshëm mbi artin mesjetar

Kjo revistë vjen në bashkëpunim me studiues, akademikë, emra të njohur, specialistë të trashëgimisë kulturore, studentë si edhe të çdo personi që do të shfaqë interes për të hedhur dritë mbi artin mesjetar

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në Korçë është një nga qendrat më të vizitueshme në qytet e tashmë me botimin e kësaj reviste shkencore, i shtohet një aset më tepër për të shuar kureshtjen e vizitorëve mbi artin bizantin dhe postbizantin. Ai ka një fond të pasur, prej gati 8 mijë objektesh të  ndryshme ku më  të  vecantat janë  ikonat. Të  ekspozuara janë rreth 400 të tilla nga 6500 që ka në fondin e tij ky muze, koleksion ky më i madhi në numër e më interesanti në vlera historike, fetare dhe artistike në Shqipëri e më gjerë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *