• Korça

Pesha e blegtorisë në Korçë, një sektor premtues për të siguruar të ardhura

Prej kohësh nënproduktet e qumështit kanë pësuar një rritje të ndjeshme të çmimit të tregtimit të tyre në tregun me pakicë. Ky ndryshim i situatës, pritet të japë një efekt pozitiv pasi do t’i drejtojë blegtorët por edhe të rinjtë drejt mbarështimit të bagëtive, të imtave apo qoftë edhe gjedhin duke u parë si një mundësi e mirë për të siguruar të ardhura.

Suraj shpjegon më tej se çfarë procedure ndjekin për të mbajtur nën kontroll procesin e riprodhimit tëk të imtat.

Pas censusit të fundit të kryer nga Shërbimi Veterinar, rezultoi se ka një rënie të numrit të krerëve të mbarështuar me rreth 3% për gjedhin dhe rreth 7% për bagëtitë e imta.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *