• Korça

Përzgjedhja e arsimit professional/ Të rinjtë zgjedhin këtë drejtim si rrugë e sigurtë drejt punësimit

Fabio Selimollari, Refik Tomori dhe Elgert Telha janë 3 të rinj që kanë zgjedhur arsimin profesional me qëllim për të pasur një vend pune të sigurt. Ata janë maturantë në shkollën profesionale teknike në Korçë e në drejtimin elektroteknikë.

Ndërsa Fabio është duke kryer praktikën në një biznes, ku pret që të punësohet së shpejti pasi ka siguruar njohuritë e nevojshme në 4 vite shkolle.

Mësuesja e praktikës shpjegon mbi njohuritë që nxënësit marrin në teori dhe aftësisë që fitojnë falë praktikës në laboratorët e shkollës.

Shkolla ofron 6 drejtime studimi, shërbime mjetesh transporti, mekanikë, elektroteknikë, ndërtim, termohidraulikë dhe Teknologji Informimi dhe Komunikimi.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *