• Korça

Përhapja e karkalecit në bujqësi/ Monitorime të vazhdueshme dhe këshillim për fermerët

Muaji maj përkon me periudhën e shfaqjes së karkalecit, një dëmtues i prodhimeve bujqësore. Kjo ka bërë që Specialistët e Drejtorisë Rajonale të Shërbimit Veterinar dhe Mbrojtjes së Bimëve Elbasan të marrin masat duke kryer monitorime të vazhdueshme në terren për të parandaluar përhapjen e këtij insekti dëmtues. Pas kontrolleve të kryera rezulton se në qarkun e Korçës deri tani nuk ka patur shfaqje të karkalecit.

Por cilat janë kulturat bujqësore që prek më tepër ky insekt dëmtues.

Stafi i shërbimit veterinar dhe mbrojtjes së bimëve është në terren po ashtu edhe për të informuar fermerët për rrezikun që paraqet ky insekt dhe masat që duhen marrë në rast të shfaqjes së tij.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *