• Korça

Përfitimet për punonjësit e minierave, Riza Ashimi në “Thuaj Mirëmëngjes”

Punonjësit e minierave të nëntokës, punonjësit e industrisë së naftës dhe të gazit, si dhe punonjësit e metalurgjisë, përfitojnë pension përpara plotësimit të moshës për pension pleqërie, ndërsa kanë edhe përfitime suplementare në kohën që ata janë në kushtet e përfitimit të pensionit të pleqërisë. Këtë e ka deklaruar specialisti i sigurimeve shoqërore Riza Ashimi i cili ka qenë i ftuar në emisionin Thuaj Mirëmëngjes në RTSH Korça.

Ashimi ka shpjeguar me detaje se cilat janë kushtet e përfitimit të pensionit apo të përfitimeve suplementare për të gjitha këto kategori profesionesh.

1 koment

  1. Lavderim Miminllari Minator. Perf sindikatë Pensinisteve Pogradec

    Me vjen keq kur zini në Gojë Minatorët Ata nuk kanë marrë asnjë gjë Zoti Nëpunës Përjashto disa vendime që përfitime vjetërsinë . e marrin për çdo vit 1% kur 70% e Minatorve marrin një Pendim Qesharak dhe ju e bëni lajm 140 00Lrk pendim të tjerat janë shtesa nga vendimet e Qeverisë.dhe pendimin e kanë 21500.lek në Muaj .përjashto një pjesë që dolën para 1992.me 10 vjet nëntokë dhe që kanë mbi 20 vjet nëntokë marrin deri në 35000 lek pendim.Keshtu që minatorët janë më të pa paguret .dhe statusi që ju kanë marrë votat Minatorve .dhe nuk jua kanë dhënë akoma dhe ju mburrur.Punonjes i sig shaqerore kur një Deputet me 6muaj në parlament mer pendim suplementar sa minatori.Kedhtu që statusi është i domosdoshëm se shume pak kanë ngelur.kovitine Qarkun e Korçës mori mbi 50 minatorë atë vit ..do ishte mirë kur t’u kishit rritur pendimit mund flisni.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *