• Korça

Orkestra simfonike e RTSH-së në Korçë. Koncert me rastin e Festës së Muzikës, nën drejtimin e dirigjentit Aurélien Azan Zielinski

Dirigjenti i mirënjohur Aurélien Azan Zielinski ka marrë drejtimin e Orkestrës Simfonike të Radio Televizionit Shqiptar. Zgjedhja e zotit Zielinski është një risi, pasi bëhet drejtuesi i parë artistik i huaj që drejton Orkestrën Simfonike të Radio Televizionit Shqiptar. Zoti Zielinski ka qenë drejtuesi i disa orkestrave të njohura të huaja, fakt ky që garanton se ardhja në krye të Orkestrës Simfonike të RTSH-së do të sjellë aktivitete të reja dhe të rëndësishme artistike.

Orkestra Simfonike e Radiotelevizionit Shqiptar konsiderohet sot si një portret aktual i një vlere kombëtare e mbarë kombëtare për vlerat e saj të bazuar në vulletin e mirë të dhjetëra e dhjetëra orkestrantëve shumë prej të cilëve mungojnë e disa aktivë dhe sot që nga themelimi i saj dhe shumë e shumë artistë të tjerë që sjellin frymën e re për energjitë dhe moshën e re të tyre. Është detyrim për këdo që ky formacion të ketë një vëmëndje e përkujdesje jo vetëm për të ruajtur ato arritje që me përpjekje janë konsoliduar deri më sot por për të çuar atë akoma më përpara, të qenit më përfaqësuese jo vetëm për RTSH si pjesë përbërëse me vlerë e të cilit është por për ndihmesën në zhvillimin kulturor muzikor kombëtar. Nivelin e Orkestrës  e ka ngritur nga viti në vit jo vetëm ekzekutimi i shumtë e i larmishëm i këtij repertori nga instrumentistë virtuoz shqiptar dhe të huaj por edhe eksperienca dhe mjeshtëria e dirigjentëve të mirënjohur nga bota të cilët shpalosin vizionin e tyre mbi stilet ekzekutuese, duke sugjeruar kërkesa konkrete për një bashkëtingëllim sa më kompakt, harmonioz e bashkëkohor të orkestrës.

Është nderuar me çmimet “Naim Frashëri  Artë” në vitin 2007,  “Çmimin e karrierës” në vitin 2009, si edhe “Nder i Kombit” në vitin 2017.

Mos e humbni koncertin e e sotëm në orën 19:00 në sallën e teatrit Andon Zako Çajupi.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *