• Korça

Mbrëmjet në qytetin e serenatave. Korça ofron argëtim dhe turizëm kulturor

Prej vitesh, Korça është kthyer në një destinacion turistik të rëndësishëm si dhe një nga shembujt më domethënës të qyteteve shqiptare që shfrytëzojnë turizmin vjetor. Në qytetin e Serenatave, gjatë verës mund të kalosh fundjavat më të këndshme pasi ky qytet, ruan ende traditën e tij të vjetër, që i ka dhënë edhe këtë emërtim. Këto këngë lindën si dedikime dashurie që djemtë, ua këndonin vajzave rrugicave të qytetit dhe kjo traditë e bukur vijon edhe sot, ku në lokalet e qytetit nuk mungojnë serenatat të cilat këndohen edhe nga të rinjtë.

Turizmi kulturor ze një vend të rëndësishëm gjithashtu, pasi Qarku i Korçës ka një pasuri të madhe përsa i takon trashëgimisë kulturore. Në të, numërohen 169 monumente që i përkasin kategorive të ndryshme.Vizitorët vendas dhe të huaj që vizitojnë Korçën kanë mundësi të orientohen lehtësisht në muzeumet, institucionet publike, parqet dhe vendet e tjera të vizitueshme në qytet. Muzeu i Fotografisë “Gjon Mili”, Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar, Muzeu Kombëtar i Arsimit, Muzeu Oriental “Bratko” apo Muzeu Arkeologjik, janë pa diskutim muzeumet më unike në Shqipëri, të cilat ruajnë identitetin dhe kulturën brenda çdo vepre të ekspozuar dhe janë një vlerë e shtuar në prurjet turistike, që tërheqin interesin e vizitorëve.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *