• Korça

Kopshtet komunitare në Korçë/ Familjet e përfshira në projekt nisin mbjelljen e perimeve

Këto kopshte janë ngritur prej 4 vitesh si një nismë e bashkisë Korçë me mbështetjen e Ëorld Vision. Janë mbi 20 familje që mbjellin perime të ndryshme në parcela e më pas prodhimi shkon në menca sociale dhe familje që jetojnë në kushte të vështira.

Kjo nismë këtë vit vjen me një bashkëpunim me Shërbimin Mbështetës për familje dhe fëmijë, që konsiston në bërjen pjesë të familjeve që marrin këtë shërbim. Ata mund të mbjellin në këto parcela dhe prodhimin e këtij kopshti mund ta përdorin për familjen e tyre. Bashkëpunimi konsiston edhe në marrjen e nismave mjedisore së bashku, sikurse ka qenë mbjellja e pemëve në kodrat e qytetit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *