• Korça

Komiteti i Menaxhimit të Zonës të Mbrojtur/ Prefekti Jole kërkon miradministrimin e Parkut Kombëtar të Prespës

Miradministrimi i Parkut Kombëtar të Prespës, si një nga perlat më unikale të natyrës shqiptare, ka qënë fokusi i takimit të Komitetit të Menaxhimit të Zonës të Mbrojtur Mjedisore, thirrur nga Prefekti i Qarkut Korçë, Nertil Jole. Gjatë këtij takimi është vënë theksi tek ndryshimet në ligjin për “Zonat e Mbrojtura”. Gjtheksin tek hartimi i Planeve të Menaxhimit dhe tek ndryshimet në ligjin për “Zonat e Mbrojtura”.

Në takim ishte e pranishme edhe Drejtoresha e Agjensisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, e cila tha se ndryshimet ligjore i japin frymëmarrje ekonomike komunitetit në këto zona.

Gjatë këtij takimi u diskutuan disa problematika të konstatuara në Parkun Kombëtar të Prespës, rëndësia e bashkëpunimit ndërinstitucional për arritjen e objektivave në zonën e mbrojtur dhe roli i Komitetit si strukturë mbikëqyrëse.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *