• Korça

Filo në Boboshticë: Praktikat më të mira botërore për fermat bujqësore të Bashkisë Korçë

Kryetari i bashkisë Korçë, Sotiraq Filo, në kuadër të takimeve për zgjedhjet vendore të 14 majit është ndalur në fshatin Boboshticë. Gjatë një takimi me banorët e fshatit, Filo siguroi ata se falë projekteve të planifikuara në mandatin e ardhshëm, Boboshtica do të jetë në qendër të investimeve jo vetëm infrastrukturore dhe zhvillimore por edhe në fushën e bujqësisë. Sipas tij, këto projekte pritet që të hapin më shumë vende pune dhe të ndërtojnë kushtet e duhura për zhvillimin e zonës.

“Një prej projekteve tona më të mëdha ka përfitues fshatin e Boboshticës. Projekt që do të ndërtojë në këtë zonë qendrën më të madhe në shqipëri për evente panaire dhe jetën e natës. Gjithashtu duam të realizojmë një bashkëpunim me ministrinë e bujqësisë për të modernizuar qendrën e zhvillimit të teknologjive bujqësore duek marrë praktikat më të mira botërore dhe ti zbatojmë duke krijuar modele për fermat bujqësore në të gjithë fshatrat e bashkisë Korçë. Ndryshime këto që do të kenë impaktedhe në infrastrukturë, si një prej projekteve më të mëdha që kemi për mbandatin e ardhshëm.”

Ndaj edhe për këtë kreu i bashkisë Korçë, Sotiraq Filo kërkoi mbështetje masive në zgjedhjet e 14 majit për të bërë realitet projektet madhore gjatë katër viteve të ardhshme.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *