• Korça

Dita Botërore e Artit. Promovimi dhe nxitja e aktivitete kreative në të gjithë botën

15 Prilli është shpallur Dita Botërore e Artit, deklaruar nga Shoqata Ndërkombëtare e Artit si një festë ndërkombëtare e arteve të bukura, në mënyrë që të promovohen dhe nxiten aktivitete kreative në të gjithë botën. Arti vjen në forma dhe kategori të ndryshme. Arti mund të jetë arkitekturë, muzikë, pikturë, skulpturë, vallëzim ose letërsi. Kinemaja konsiderohet gjithashtu art. Është një mënyrë që njerëzit të shprehin veten përmes krijimtarisë. Arti i vërtetë është thjesht një shprehje e emocioneve. Ai përfaqëson pikëpamjen e artistit për botën dhe mënyrën se si ata ndihen për të. Sot arti është më popullor se kurrë jo vetëm në nivel global por edhe në nivel rajonal e kombëtar, shprehet piktori i njohur Anastas Kostandini.

Për skulptorin e njohur korçar Vasil Miho, arti sot po behet gjithnje e me komercial, duke humbur autonominë e vet.

Dita Botërore e Artit është një kujtesë e shkëlqyer për t’i ndihmuar njerëzit të vërejnë bukurinë përreth tyre. Qëllimi është të lehtësojë zhvillimin e qëndrueshëm të artit. Me mbështetje të mjaftueshme, artistët mund të vazhdojnë të portretizojnë bukurinë. Data 15 prill është vendosur për nder të ditëlindjes së Leonardo da Vinçit, i zgjedhur si simbol i lirisë së shprehjes, tolerancës dhe multikulturalizmit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *