• Korça

Borxhet e pushtetit vendor/ Flet për RTSH Fran Brahimi, Drejtori i Financave Vendore

Financat vendore kanë njohur përmirësim nga viti në vit dhe kjo është e dukshme në mbledhjen e detyrimeve të prapambetura dhe të borxheve të krijuara në vite.

Duke folur për përmirësimet e vënë re nga nisja e reformës territorial, drejtori Brahimi, krahason të ardhurat e viteve të fundit me ato të vitit kur ka nisur reforma. Ndryshimet janë mjaft të ndjeshme:

Sipas zyrtarit të lartë të Ministrisë së Financave, autoritetet vendore kanë mundësi të shumta për të siguruar burime financiare jo vetëm nga buxheti i shtetit nëpërmjet transfertave të tij, por edhe duke aplikuar për fonde të BE apo isntitucioneve të tjera financiare ndërkombëtare, por problem mbeten burimet njerëzore të tyre.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *