• Korça

Banorët ankohen për ujin e pijshëm. Pas analizave, uji rezulton brenda parametrave

Disa banorë të pallatit pranë teatrit Andon Zako Çajupi janë ankuar për aromë të keqe të ujit të pijshëm dhe për ndotje të tij. Kjo ka bërë që menjëherë specialistët e ujësjellësit të Korçës por edhe ata të shërbimit të higjienës pranë Njësisë Vendore të Kujdesit Shëndetësor në Korçë të marrin mostra të ujit duke kryer analizat e tyre. Pas analizave ka rezultuar që nuk ka asnjë problematikë me ujin e pijshëm dhe se ai ka të gjitha parametrat e duhura për tu konsumuar. Specialisti i shëndetit mjedisor dhe epidemiologjisë Nikolla Minga tregon se në rutinën e përditshme analizat e ujit të pijshëm kryhen dy herë në ditë në të 18 lagjet e qytetit të Korçës. Ai siguron qytetarët se nuk duhet të shqetësohen për cilësinë e ujit të pijshëm, pasi sipas analizave uji ka parametrat e duhura për konsum.

Edhe nga ana e ujësjellësit të Korçës janë kryer analiza të vazhdueshme të ujit të pijshëm duke mos hasur asnjë problematikë në cilësinë e tij.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *