• Korça

28 fortifikime të konstatuara në Korçë. Propozohen për shpallje Monument Kulture

28 fortifikime janë konstatuar në qarkun e Korçës nga Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore në Korçë. Lajmi bëhet i ditur nga Arkeologu Florenc Cenolli i cili bën të ditur se kanë propozuar që këto fortifikime të shpallen monument kulture

Në Qarkun e Korçës numërohen rreth 127 monumente kulture të kategorisë së parë si dhe mbi 100 site arkeologjike. Dëshmi të kësaj pasurie të madhe gjejmë tek Muzeu arkeologjik në qytetin e Korçës ku janë të ekspozuara rreth 1 mijë objekte si sende të rëndësishme me vlerë arkeologjike siç janë veglat e punës, ato të peshkimit, figurina të ndryshme, vendbanimet e hershme, kocka kafshësh, etj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *