• Lajme nga bota

21 Marsi, Dita Botërore e Sindromës Down

21 Marsi shënohet si Dita Botërore e Sindromës Down në mbarë botën, duke synuar rritjen e ndërgjegjësimit të publikut dhe mbështetjen për individët që jetojnë me këtë gjendje gjenetike.

Kombet e Bashkuara zgjodhën këtë datë për të nxjerrë në pah lidhjen midis sindromës Down dhe trizomisë të kromozomit të 21-të, gjë që e bën atë unik.

Kjo ditë shërben si një mundësi për të edukuar dhe rritur ndërgjegjësimin për sindromën Down.

Tema e Ditës Botërore të Sindromës Down të ​​këtij viti është ‘Me ne, jo për ne’ , duke theksuar se personat me aftësi të kufizuara duhet të trajtohen në mënyrë të barabartë dhe të kenë akses në të njëjtat mundësi si të tjerët.

Tema përcjell mesazhin se individët me sindromën Down kanë të drejtë të trajtohen në mënyrë të drejtë dhe të përfshihen në shoqëri, në vend që thjesht të ndihmohen nga të tjerët.

Dita Botërore e Sindromës Down luan një rol vendimtar në promovimin e ndërgjegjësimit dhe pranimit të individëve me sindromën Down, duke njohur gjithashtu arritjet dhe kontributet e tyre.

Ai shërben si një kujtesë se ata me sindromën Down shpesh përballen me përjashtimin dhe diskriminimin dhe se ata kanë të drejta dhe mundësi të njëjta si kushdo tjetër.

Dita thekson rëndësinë e trajtimit të individëve me sindromën Down me respekt dhe dinjitet, dhe promovimin e përfshirjes së tyre në shoqëri.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *